La Festa dels Quintos se celebrarà a Sarral el 19 de març. Aquesta ha sigut la data triada per recuperar una tradició que sol tenir lloc durant la segona setmana de gener. La situació pandèmica i l’alt nombre de contagis va obligar a ajornar la data a l’espera d’una situació més propicia.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, celebra poder recuperar la festivitat

El dia triat és el proper 19 de març, dos mesos més tard. La jornada començarà amb una cercavila sorollosa amb la txaranga Tararota a les 9 del matí. A les 11 a la parròquia de Santa Maria de Sarral hi haurà ofrena a Sant Antoni Abat i a les 12 al passeig del VIII Centenari es faran els Tres Tombs de Sant Antoni.

A la tarda, a la sala recreativa, concert-espectacle i ball amb l’orquestra Swing Latino. A les 11 de la nit, la mateixa orquestra oferirà ball de nit amb ball de quintos, sorteigs i premis de les carrosses. La festa s’allargarà amb l’arribada a les 2 de la matinada dels DJs Moya i Pere Deck, l’entrada és gratuïta.

Cal recordar, que aquesta és una festa que celebra la majoria d’edat a Sarral, amb el record històric de les lleves militars obligatòries. El seu origen es remunta a la dècada dels anys 40 del segle XX en la data més propera a Sant Antoni Abat, tot i el canvi de data d’aquest 2022.