La cinquena edició de la Fira de la Tòfona negra de Vilanova de Prades es va celebrar aquest cap de setmana després d’un any de parèntesis. La Fira s’ha pogut dur a terme finalment aquest 2022 un mes més tard de la data habitual, però recuperant l’essència de la jornada, amb showcockings, recinte firal i concurs de gossos tofonaires, entre d’altres.

Tot i que en les últimes edicions les activitats abastaven tot un cap de setmana, aquest 2022 s’ha aglutinat tot en un únic dia a causa de la Covid. Durant el matí de diumenge més de 500 persones van visitar el recinte firal on hi havia productors de la comarca i de la zona, que oferien no només tòfona sinó derivats i altres productes de proximitat.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, explica l’acollida d’aquesta 5a edició

L’activitat estrella de la jornada va ser el concurs de gossos tofonaires que, distribuïts per diversos terrenys, cercaven tòfones en el menor temps possible. Aquesta activitat, celebrada a l’exterior, és la que va acollir més públic.

Fires com aquestes són un intensiu pels restauradors i hotelers de la zona que ajuden a mantenir els beneficis fora de la temporada estiuenca. Els tres restaurant del municipi van comptar amb l’aforament complet. En el cas dels hotels i càmpings, en tractar-se d’una sola jornada no van aconseguir tants visitants com altres edicions. Tot i això, des de l’Associació d’Hostaleria de la Conca de Barberà, creuen que l’esdeveniment ajuda a mantenir el turisme durant l’hivern a la zona.

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, destaca la importància d’aquest esdeveniment