Aquest passat dissabte es va celebrar a València els premis Goya del cinema espanyol. Entre els films més guardonats es troba ‘Las leyes de la frontera‘, de Daniel Monzón, film gravat en part a Montblanc. La pel·lícula, basada en el llibre homònim de Javier Cercas, es va endur 5 dels sis premis als quals optava: millor guió adaptat, millor actor revelació, millor maquillatge i perruqueria, millor direcció artística i millor disseny de vestuari.

El film es va donar a conèixer a la gran pantalla el 8 d’octubre de 2021, poc després arribava als cinemes de la comarca, es va projectar a Montblanc com a part de l’estrena, però també es va poder veure mesos més tard a l’Espluga de Francolí, com a part del Cicle Gaudí.

El rodatge de la pel·lícula es va distribuir per diversos escenaris de Catalunya, com Montblanc, però també Girona, Manresa o la Costa del Garraf.

Un film d’acció dels anys 70

‘Las leyes de la frontera’ ens situa a l’estiu de 1978.  Ignasi Cañas és un estudiant de 17 anys introvertit i una mica inadaptat que viu a Girona. En conèixer a en Zarco i la Tere, dos joves delinqüents de barri xinès de la ciutat, es veu immers en una cursa imparable de furts, robatoris i atracaments.