La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es va desplaçar aquest cap de setmana fins a la Conca de Barberà per visitar i inaugurar la sala de vetlles de Sarral i la instal·lació fotovoltaica de Rocafort de Queralt que s’havien donat per enllestides fa unes setmanes. Les diverses obres que s’han visitat superaven els 700.000 euros.

En el cas de Sarral, fa un mes que es va donar per acabada la construcció de la sala de vetlles, un  equipament de 300 metres quadrats ubicat al costat del cementiri que ha comptat amb l’aportació de 410.000 euros del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. La presidenta de la institució, va visitar aquest dissabte l’edifici, juntament amb altres càrrecs de la diputació i l’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañis.

Un cop inaugurada la sala de vetlles, Llauradó també va visitar a Sarral la plaça de la Societat, remodelada amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, on ha descobert la placa amb el nom realitzada per la reconeguda ceramista Núria Albà. El projecte de remodelació d’aquest espai ha inclòs, entre altres coses, la pavimentació, la instal·lació de baranes o la plantació d’arbrat i ha comptat amb quasi 200.000 euros del Pla d’Acció Municipal. La visita de la presidenta Noemí Llauradó a Sarral ha finalitzat a la planta de producció d’Europastry.

Presentació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Rocafort de Queralt (Imatge: Cedida)

Plaques fotovoltaiques a Rocafort de Queralt

La comitiva també s’ha desplaçat fins a Rocafort de Queralt per visitar la instal·lació solar fotovoltaica de la pista poliesportiva, que entrarà en funcionament en breu i permetrà abastar d’energia elèctrica diverses instal·lacions municipals com l’ajuntament, el local cultural, el casal d’avis o el consultori municipal. La construcció consta de 190 panells de 330 Wp que generen 62,7 kWp. La instal·lació, juntament amb un projecte anterior de similars característiques al dipòsit d’aigua de Rocafort, té un pressupost de 100.000 euros corresponents al Pla d’Acció Municipal i al PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima), un ajut destinat a aquest tipus d’accions. 

En el marc de la visita, la presidenta, acompanyada de l’alcalde del municipi, Marc Roca, ha conegut de primera mà el projecte de recuperació i museïtzació del molí de pinso per al bestiar, un llegat industrial de la primera meitat del segle XX que l’ajuntament vol restaurar per poder exposar al públic, ja que forma part del patrimoni històric del municipi. Actualment, el molí s’ha desmuntat per peces per poder iniciar-ne la restauració.