Aquest dilluns 14 de febrer comença a l’Espluga la fase participativa del Sínode per la reforma de l’Església que ha convocat el papa Francesc fins al 2023, en el que es vol que sigui una nova etapa de comunió, sinodalitat i participació de la institució. Dins la fase diocesana que va iniciar-se el 17 d’octubre, la Parròquia de Sant Miquel s’afegeix a la proposta amb voluntat pròpia de transformació i obertura convocant els espluguins que puguin donar la seva opinió a una primera sessió el proper dilluns a les 7 de la tarda a l’Església Vella.

S’hi celebrarà un acte on s’exposarà el significat del Sínode a tots els que se sentin cridats a participar-hi i fer sentir la seva veu en un treball que s’elaborarà col·lectivament en grups durant 3 o 4 sessions. L’objectiu és escoltar veus que vagin més enllà de la comunitat parroquial més activa, per tal d’obrir la institució a tot tipus de creients i als nous ‘signes dels temps’.

El camí sinodal consta de tres fases. La fase diocesana, que es va iniciar solemnement el 9 i 10 d’octubre de 2021 a Roma i que es prolongarà fins a l’agost d’aquest any. Una segona fase, entre el proper setembre i el març de 2023, amb les assemblees regionals i continentals. Finalment, a l’octubre de 2023, tindrà lloc, a Roma, la XVI Assemblea General del Sínode dels bisbes.

La Parròquia, a les xarxes socials

Aprofitant la nova etapa sinodal i d’obertura participativa en el sí de l’Església, la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha estrenat aquesta setmana perfil propi a les principals xarxes socials del moment: Facebook i Instagram, amb l’usuari @santmiqueldelespluga i Twitter, amb l’usuari @stmiquelespluga.

La iniciativa pretén apropar a tothom l’àmplia activitat parroquial i litúrgica de la vila, informar sobre l’actualitat relacionada amb les esglésies de Sant Miquel i els diferents equipaments religiosos de la vila i el seu interès cultural, patrimonial i turístic; l’ermita de la Santíssima Trinitat i les seves capelles, la comunitat Vedruna i la del Monestir de Poblet, vinculades parroquialment a l’Espluga, així com les parròquies de Vimbodí, Blancafort, Vallclara i Senan.