L’Espluga FM Ràdio emetrà aquest diumenge a les 12 del migdia un nou programa d’El Penyic al Perxe sobre el parlar local. L’espai radiofònic, que parteix del llibre publicat per Jordi Crespo i editat per la Musca, explorarà les expressions lingüístiques més genuïnes del poble a través de les entrevistes a dues veïnes i filles de l’Espluga de Francolí.

En aquesta edició, al llarg d’una hora, Jordi Crespo, Òscar Palau i Elisenda Rosell comenten i analitzen els fragments sonors extrets de les entrevistes amb la Roser Andreu Saumell, de ca l’Aleix, i la Teresina Morgades Civit, de ca l’Ermità. A més de fixar-nos en el parlar de l’Espluga, també tindrem tastets del passat amb el testimoni de les entrevistades, per exemple, de la maternitat, la feina i el treball al camp o bé els moments d’oci.

El d’aquest diumenge serà el tercer programa radiofònic d’El Penyic al Perxe. L’aventura sonora es va iniciar ja fa uns mesos amb un primer capítol introductori sobre el nostre dialecte de transició i va continuar amb una segona entrega basada en la tertúlia amb diversos veïns del carrer del Castell. Els dos primers capítols ja es poden recuperar a l’EFMR.cat.