Durant el 2021 s’han comptabilitzat cinc furts a l’Espluga de Francolí. Aquesta és una dada rellevant, ja que l’any 2019, en només una jornada es van detectar 10 robatoris en habitatges del municipi, el que va activar les alarmes i es va traduir en la creació de la plataforma ciutadana l’Espluga Segura.

Una de les principals demandes d’aquesta nova entitat era poder dur a terme una reunió amb els Serveis Territorials d’Interior de Tarragona i els Mossos d’Esquadra de Montblanc. Una reunió que s’ha endarrerit a causa del canvi de govern municipal i l’arribada de la pandèmia. Finalment, aquest passat dimecres es van poder trobar l’actual directora de Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Montblanc, el coordinador del cos de vigilants municipals, representants del consistori i dues membres de l’Espluga Segura.

ÀUDIO: La regidora de Seguretat Ciutadana, Aida Morgades, destaca la importància d’aquesta reunió

Durant la reunió el cap de la comissaria de Mossos de Montblanc va destacar que en els últims anys ha anat a la baixa els robatoris a l’Espluga de Francolí, detectant-se únicament 5 en l’últim any. Una tendència a la baixa que des del consistori valoren com un indicador positiu.

ÀUDIO: Aida Morgades explica la baixada de casos de robatoris

Els representants de l’Ajuntament de l’Espluga també van destacar que durant aquest temps s’ha millorat la il·luminació a les zones més afectades pels robatoris i s’ha fet el canvi a llum LED a tot el municipi, el que crea una llum més nítida. També està en marxa l’adquisició d’un lector de matrícules, una acció que s’havia quedat estancada per la falta de la figura d’un secretari-interventor al municipi. Actualment, s’està a l’espera del romanent de tresoreria per poder adquirir aquest objecte.