Els premis VOC han arribat aquest divendres a l’Espluga de Francolí per mostrar els diversos curtmetratges que competiran en aquesta 6a edició del concurs. Aquesta és la primera vegada que la Conca de Barberà acull els premis VOC, que continuaran en una segona sessió el proper 18 de febrer a Montblanc.

Fa sis anys que Òmnium Cultural va impulsar aquest certamen amb el qual es vol premiar curts de ficció, curts documentals o Sala Oberta, amb 4.000 euros cadascuna de les categories. El públic que participa en les edicions que es duen a terme per tot el país, com és el cas de la d’aquest divendres a l’Espluga de Francolí, també voten, de forma online, el millor curt de cada categoria. Els millors vídeos triats per públic també seran premiats.

La primera part de la mostra dels Premis VOC s’ha pogut veure a l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

Fa poc més d’un any que es va formar l’Òmnium Cultural de la Conca de Barberà, ara acullen aquesta mostra de curtmetratges que s’exposaran a pobles de tota Catalunya, amb dues cites gratuïtes. La primera ja s’ha viscut aquest divendres a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga de Francolí. La segona tindrà lloc el proper 18 de febrer a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc.

ÀUDIO: La presidenta d’Òmnium Cultural de la Conca de Barberà, Núria Griso, parla dels primers premis VOC a la Conca de Barberà