La Rua de les Mil Disfresses retornarà a l’Espluga de Francolí amb 14 premis per a les comparses. Es reconeixeran, especialment, les millors carrosses i disfresses, però també s’entregaran 10 premis entre les colles més destacades. En total, es repartiran 2.000 euros gràcies a la contribució de patrocinadors i de l’Ajuntament. La represa del carnaval espluguí als carrers ja es promociona amb el cartell dissenyat per Montse Batet i dilluns s’obriran les inscripcions.

Per un costat, hi haurà dos premis per valorar l’elaboració de les carrosses i les disfresses. Per a cada categoria es lliurarà un primer premi de 200 euros i un segon de 100. D’altra banda, les 10 millors comparses seran recompensades amb 140 euros. A més, la Comissió Cívica obsequiarà els grups que no hagin estat premiats amb un pernil.

Presentació del cartell de Carnaval a l’Espluga de Francolí, dissenyat per Montse Batet (Imatge: Cedida)

Inscripcions obertes

Les comparses es podran inscriure a la rua a partir de dilluns vinent, dia 14 de febrer, i fins al dimecres 23. Hauran de fer-ho adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de l’Espluga, ubicades a l’Antic Hospital.

La Rua de les Mil disfresses, que se celebrarà el dissabte 26 de febrer, donarà el tret de sortida des de la Urbanització Carreras. Mantindrà el recorregut habitual, conservant les dues voltes, però com a novetat incorporarà una volta de lluïment a la plaça 1 d’Octubre. Així, la rotonda del Casal serà la culminació de la rua i on les comparses podran defensar la seva posada en escena, com si es tractés d’una passarel·la. Serà en aquest espai on enguany es concentraran els ponts de llums.