Les obres per construir una nova planta de tractament de residus a la comarca ja estan en marxa. Situada al Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí, aquestes obres preveuen augmentar la capacitat de tractament del centre fins a 6.000 tones anuals de la fracció de resta, quan actualment s’abasteixen quasi 5.000 tones.

Com a part d’aquest projecte, valorat en 3,6 milions d’euros finançats íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha projectat la instal·lació de plaques fotovoltaiques amb un valor de 100KW per crear una planta més respectuosa amb el medi ambient i reduir el consum del seu ús.

ÀUDIO: El conseller d’Acció Climàtica, Paisatge, Agricultura i Medi Ambient, Marc Roca, detalla la importància d’aquesta instal·lació

El projecte constarà d’un espai on s’habilitaran les naus cobertes, plataformes i un mur de contenció. També s’inclou la formació dels vials interns d’accés necessaris i la modificació d’instal·lacions auxiliars i estarà situat a la banda sud-oest de la nau existent i del dipòsit controlat.

El projecte s’espera que pugui estar enllestit aquest 2022, amb l’objectiu de millorar el tractament de residus a la comarca, en un moment en què ha augmentat exponencialment el reciclatge a la Conca de Barberà com a conseqüència de la implantació, fa un any i mig, del servei Porta a Porta. En aquest sentit, també es completaran millores de petit format a les diverses deixalleries dels municipis de la comarca.