El claustre de Sant Francesc s’ha convertit en escenari de rodatge per donar vida al videoclip de la cançó “Dracum Nocte” del grup Drakum. Aquesta cançó és una versió del títol homònim creat pel grup de folk metal espanyol Saurom, que celebra el seu 25 aniversari.

La cançó s’inclou a l’àlbum “Mester de Juglaría” en el que hi participen més d’una cinquantena de bandes nacionals i internacionals en commemoració a Saurom.

El videoclip s’ha gravat a la capital de la Conca de Barberà perquè la llegenda de Sant Jordi i el claustre de Sant Francesc en són els protagonistes de la lletra. Entre imatges del grup també s’intercala una actuació amb foc de les Dàdivas de Montblanc.

Frame del videoclip “Dracum Nocte” del grup Drakum (Imatge: Cedida)

Saurom, la banda a la qual es ret homenatge, compta amb nombroses cançons basades en llegendes i poemes tradicionals com la Llegenda de Montblanc. A més el grup ha actuat en diverses ocasions a la Setmana Medieval de Montblanc, concretament a la Dracum Nocte.