La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns el projecte de l’arranjament de la piscina municipal i el seu entorn. En el mateix procés també s’ha aprovat el projecte d’instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum i millores TIC a l’edifici del Casal, pendent des de fa mesos. És el pas previ a la formalització de la contractació de les obres corresponents.

D’aquesta manera s’inicia el procés per fer una realitat les obres a la piscina municipal. Un projecte amb el qual es pretén millorar l’arranjament del vas d’ús recreatiu i esportiu de la piscina municipal, per tal de resoldre el problema d‘impermeabilització a causa del deteriorament i adequar la instal·lació a la normativa tècnica vigent. L’estiu passat les instal·lacions van estar a punt de tancar a causa d’aquestes filtracions.

Per altra banda, amb la present actuació es pretén dotar l’equipament de les condicions de seguretat i salubritat adient canviat, entre d’altres, l’actual terra de pedra per una superfície antilliscant. El cost de les obres és de 269.990,86 euros (IVA inclòs) i es preveu que tinguin una durada d’execució de dos mesos i mig., així com que puguin estar executades abans de l’inici de la temporada d’estiu. En cas contrari, s’esperarà al final de la temporada per iniciar el procés.

Plànols plaques fotovoltaiques del Casal de l’Espluga (Imatge: Laia Molné)

Plaques fotovoltaiques a l’edifici del Casal

D’altra banda, també tira endavant el projecte per posar plaques fotovoltaiques al Casal de l’Espluga, un projecte que es va presentar a finals de l’any 2020. Per fer-ho, s’implementarà una instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum compartit de diferents edificis municipals amb 105 plaques solars damunt del Teatre del Casal i es millorarà, en l’àmbit de les tecnologies de la informació, tots els espais amb la implementació d’una xarxa informàtica i de fibra òptica. El cost d’aquestes obres és de 85.834,74 euros (IVA inclòs).