La corba epidèmica de la sisena onada cau en picat i, per setè dia consecutiu, la velocitat de propagació ja és menor d’1. Segons les dades actualitzades aquest dissabte pel Departament de Salut, avui hi ha 4.780 punts de risc de rebrot i 5 persones hospitalitzades.

El risc de rebrot que va assolir el passat 25 de gener el màxim de l’epidèmia amb 9.000 punts, fa una setmana que està caient en picat, i avui s’ha situat en 4.780 punts, 4.000 menys que ara fa una setmana. La velocitat de propagació de la malaltia ha caigut per sota d’u i se situa fins a 0,77, seixanta centèsimes menys que ara fa una setmana.

També la saturació dels ambulatoris de la comarca va afluixant i durant aquesta setmana s’han atès 942 visites a pacients de Covid, gairebé 300 visites menys que la setmana passada. El total de casos confirmats de la Covid per tota classe de proves ascendeix a 5.302, dels quals 463 han estat notificats en els últims 7 dies. Des de l’inici de la pandèmia han mort oficialment a la Conca de Barberà per la Covid un total de 41 persones, 1 durant la darrera setmana a la comarca.

Per municipis, els que pitjor EPG registren avui són les Piles (16.939), Pira (15.857) i Solivella (12.005). L’Espluga de Francolí té un risc de rebrot de 7.641 punts i Montblanc un risc de rebrot 4.548 punts.