L’any passat es van registrar des de la Conca de Barberà un total de 4.571 trucades al telèfon d’emergències 112. Aquesta xifra suposa un 9,4% més de comunicacions telefòniques que l’any 2020, que se’n van rebre 4.141. Del total de trucades rebudes l’any 2021, 3.309 van ser trucades operatives, que vol dir que van ser generades per una emergència i van activar algun tipus de recurs operatiu.

La majoria de les trucades del 2021 van estar relacionades per motius de trànsit amb 1.319 trucades (29%), una xifra superior a la de l’any anterior. Per demanar assistència sanitària es van fer 1.258 trucades (28%), un percentatge que va disminuir en relació amb el 2020. Per incendis durant aquest últim any hi ha hagut increment important amb 755 trucades, representant un 17% sobre el global, en comparació a les 434 del 2020. Les trucades per temes de seguretat van ser un total de 723 (16%).

L’augment de les trucades es fa palès principalment als municipis de Montblanc, Sarral i Santa Coloma de Queralt. En canvi, els municipis de l’Espluga de Francolí i de Vimbodí i Poblet les trucades han disminuït. Del total de trucades operatives, els mesos que es van atendre més trucades van ser els d’estiu. Concretament, el mes en què es va atendre un major nombre de trucades va ser juliol (756 trucades), la majoria de les quals la tipologia era d’incendis, seguit de l’agost (569).