Esquerra Republicana denuncia que l’alcalde de Montblanc va intentar fer una moció de censura al Consell Comarcal, on governen els republicans amb el suport de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC).

Des d’Esquerra, asseguren que la seva sortida de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha provocat aquest intent de moció de censura. El president comarcal d’Esquerra, Oriol Pallissó, assegura que “tot ve arran la situació de l’Ajuntament i es barregen conceptes.

ÀUDIO: El president comarcal d’Esquerra Republicana, Oriol Pallissó, es mostra crític amb la situació

La FIC, que va presidir el Consell Comarcal els dos primers anys de legislatura, ha confirmat una trobada amb l’alcalde on se’ls va proposar realitzar una moció de censura per desbancar Carme Pallàs de la presidència. Diuen que l’acord de govern amb Esquerra és sòlid i que no tenen intenció de trencar-lo. Lamenten que la situació política de Montblanc estigui esquitxant al Consell Comarcal.

ÀUDIO: El portaveu de la FIC al Consell Comarcal, Santi Fornés, explica la proposta de l’alcalde de Montblanc

L’alcalde de Montblanc ha sortit al pas de la polèmica i assegura que va tenir una trobada informal amb el conseller Santi Fornés on van parlar d’això, entre altres temes. Diu que d’aquí a orquestrar una moció de censura hi ha un abisme. Afegeix, però, que “en política no podem descartar res. Esquerra no ho ha fet a l’Ajuntament de Montblanc perquè no pot. Jo vaig començar amb set regidor i quatre van marxar, tot pot passar”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha sortit al pas de la polèmica

Esquerra governa al Consell Comarcal amb el suport de la FIC i el PSC. A l’oposició hi ha Junts per Catalunya i Santi Porta, regidor a l’Ajuntament de Montblanc, com a conseller no adscrit.