En una trobada a Concactiva, on hi han participat també membres de la comunitat educativa de la comarca, el Consell Comarcal ha exposat al Director General de Centres Públics l’oferta de la comarca i els seus reptes de futur en matèria formativa. Uns reptes que passen per adaptar l’oferta formativa a les necessitats de les empreses per, de retruc, aconseguir revertir la despoblació que viu la comarca.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal asseguren que les necessitats de futur passen per diversificar l’oferta formativa de grau mitjà. Als que ja es faran ara, creuen que caldrà sumar-hi formació en auxiliar d’infermeria, en injecció de plàstics i en logística.

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, destaca la importància d’augmentar el ventall de possibilitats professionals

ÀUDIO: El conseller de Promoció Econòmica, Josep Maria Vida, parla de la importància de revertir el despoblament

Concactiva ha posat com a exemple la col·laboració amb els instituts de la comarca, que ha permès tirar endavant cicles formatius de grau mitjà o el superior d’energies renovables que es va estrenar aquest curs, el primer superior impartit a la comarca. En aquest sentit, asseguren que les empreses requereixen personal qualificat i reclamen un cicle superior de mecatrònica, així com programes de formació i inserció en l’àmbit de l’hostaleria, l’agricultura i agroecologia i la logística.

Visita del Director General de Centres Públics de la Generalitat a Concactiva (Imatge: Cedida)

Des del Departament d’Educació, el director General de Centres Públics del Departament d’Educació, Jean-Marc Segarra, ha posat en valor que “hem d’escoltar al territori per saber les necessitats formatives que teniu, i això estem fent”. Ha posat com a exemple de bones pràctiques la comarca i Concactiva.

ÀUDIO: El director General de Centres Públics del Departament d’Educació, Jean-Marc Segarra, aposta per un model formatiu adaptat a la comarca

Durant la trobada també s’han exposat les línies de treball de Consell Comarcal en matèria d’educació, que passa sobretot per la gestió dels menjadors i el transport escolar. En acabar la trobada, els membres del Departament d’Educació i de la comunitat educativa de la comarca han visitat les diverses aules de formació de Concactiva, com la UEC, l’aula de tecnologia FabLab, les aules del cicle superior de renovables o l’Espai Cuina.