Les xifres turístiques de la Conca de Barberà han experimentat un lleuger repunt aquest 2021 en comparació amb l’any anterior. Malgrat les restriccions, els confinaments i el tancament causat per la Covid-19 que han continuat durant l’any 2021, les dades de les quatre oficines de turisme de la comarca han estat atípiques, però superiors a l’any 2020, tot i que encara no s’ha arribat a dades prepandèmia.

Pel que fa a la procedència de les visites, els catalans i els visitants procedents d’Europa són els que més han visitat la Conca de Barberà durant el 2021. Pel que fa als turistes catalans, el 36,54% procedien de Barcelona i comarques, el 7% de Tarragona, el 6,43% de Lleida i el 3,35% de Girona. Pel que fa als turistes espanyols, el nombre major han estat els valencians, seguits dels madrilenys, bascos i aragonesos. El turisme procedent d’Europa majoritàriament ha estat francès tot i que el nombre d’alemanys, belgues i holandesos ha augmentat considerablement.

Els llocs més visitats han estat el Monestir de Poblet, les Coves de l’Espluga, el Museu Fassina Balanyà, el Museu del Pessebre de Catalunya i el Museu i Forn de Vidre.

Allotjament fora de la comarca

La majoria de visitants s’han allotjat a la província de Tarragona -majoritàriament a la Costa Daurada -, als municipis de Salou, Cambrils, la Pineda, etc. Els visitants allotjats a la Conca de Barberà han representat un 12,06%, aquest 2021 s’hi han allotjat 810 persones més que el 2020. Els principals llocs d’allotjament d’aquestes persones han estat a l’Espluga de Francolí (3,43%), Vimbodí i Poblet (5,73%), Montblanc i voltants (1,4%) i Vilanova de Prades (1,5%). Cal destacar que el 5,62% de les persones allotjades a la Conca ho han fet amb autocaravana.

Pel que fa a la pàgina web de turisme comarcal, s’han registrat un total de 63.491 de sessions (període de temps en el que els usuaris interactuen al portal web) i 50.001 usuaris (són tots els navegadors o dispositius que utilitza una persona para accedir al portal web) que representa un augment del 22,79% respecte a l’any 2020.