L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha ampliat aquest mes de gener les hores del servei de psicologia que intervé amb els alumnes que ho requereixen dels centres de primària i l’institut de l’Espluga de Francolí. Aquest és un servei que ja era existent des de l’any 1992, però que el març del 2021 es va deixar d’oferir. Aquest gener, s’ha tornat a recuperar el servei i s’han ampliat les hores prioritzant la salut mental i les intervencions amb els alumnes dels centres escolars.

Com a novetat, s’ha incorporat el servei d’estudi assistit a l’Institut Joan Amigó que fins ara no comptava amb aquest recurs i s’ha ampliat a 7 hores a cada centre d’educació Infantil i Primària. L’objectiu de l’estudi assistit és potenciar la igualtat d’oportunitats i afavorir l’èxit escolar de l’alumnat tot potenciant l’autonomia en l’aprenentatge, millorant les seves habilitats socials i afavorint l’ús de la llengua catalana.

Aquestes hores s’han pogut ampliar gràcies al finançament del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. També, amb el finançament del PMOE i del Pla Educatiu d’Entorn s’han ampliat les hores d’estudi assistit als centres educatius i a l’institut de la població.