L’Espluga de Francolí tindrà Carnaval aquest 2022. El pròxim dissabte 26 de febrer es recuperarà la històrica “Rua de les 1.000 disfresses” amb el recorregut habitual pels carrers del poble. L’endemà els més petits podran gaudir del Carnaval infantil, això sí, en principi en una ubicació a l’aire lliure. En canvi, no s’organitzarà el tradicional sopar i concurs de disfresses de dissabte al pavelló del Casal, tot i que s’estarà pendent en les properes setmanes de l’evolució de les restriccions per si és possible celebrar-hi alguna sessió amb discjòquei com a fi de festa.

ÀUDIO: Una de les membres de la Comissió de Carnaval, Nuri Pérez, explica els canvis d’aquest any

Serà el retorn de la rua al carrer després de la 39a edició, l’any passat, que es va celebrar de forma virtual, i per això la Comissió ha fet una crida a la participació de les colles espluguines. La Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga ha decidit així tirar endavant l’edició d’aquest 2022, que serà la número 40.

La voluntat de mantenir viu l’esperit de la festa en un moment com l’actual ha estat un motiu de pes per organitzar l’esdeveniment. En aquest sentit, hi ajuda el fet que ja sigui possible organitzar actes de carrer, tot i que l’acte s’adaptarà a les mesures sanitàries que hi pugui haver d’aquí a quatre setmanes. Per tot això, la Comissió convida les comparses que hi vulguin participar en una reunió informativa aquest dijous 3 a les 7 de la tarda, a la Sala Tremoleda del Casal de l’Espluga.

La rua del Carnaval espluguí començarà, com és habitual, des de la Urbanització Carreras i acabarà a la plaça Montserrat Canals, just davant del Casal. Enguany, i tenint en compte que no s’organitzarà el posterior sopar i concurs al pavelló, es pretén fer un final festiu i de lluïment en acabar la rua a la mateixa plaça.

Les dues altres cites per ara confirmades són el Carnaval infantil, que se celebrarà el diumenge 27, i l’enterrament del Carnestoltes, com és costum, dimarts següent.

ÀUDIO: Nuri Pérez parla de la importància de mantenir la tradició del Carnaval a l’Espluga de Francolí

Un 2021 en format telemàtic

El 2021, tot i la situació sanitària, l’Espluga de Francolí va mantenir la celebració del Carnaval. Va ser, sobretot, en format telemàtic amb una gala i una petita rua virtual des de casa que va captar l’atenció de més de 2.000 persones. A més d’això, la festivitat va arribar a les escoles de la vila amb la visita del Carnestoltes, que també s’espera que hi pugui tornar enguany.