La variant Òmicron manté el curs de la pandèmia en un ritme ascendent de positius aquesta darrera setmana a la Conca de Barberà amb 740 casos positius amb només una setmana, el 43% d’aquests casos són joves menors de 19 anys. Els experts demanen no baixar la guàrdia i continuar complint amb les mesures sanitàries de protecció.

La Conca de Barberà ha superat la barrera dels 5.000 confirmats de coronavirus, segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat. Si fa un mes hi havia 3.200 casos de covid-19 a la comarca comptabilitzats sobre una població de prop de 20.000 persones, el que donava un percentatge del 16%, aquest diumenge són 5.006 i el percentatge és del 25,4%.

Un de cada quatre conquencs i conquenques ha estat infectat al llarg de la pandèmia

Els 746 positius en set dies comptabilitzats són superiors als 541 de la setmana passada, de fet aquesta és la dada de casos confirmats en una setmana més alta a la comarca des de que va començar la pandèmia. La progressió registrada per Salut és de 419 casos confirmats per PCR o test d’antígens els primers set dies de gener, 541 casos la següent setmana i els ja esmentats 746 la darrera setmana analitzada.

La pressió hospitalària continua sent moderada tenint en compte l’elevada taxa de positius, i actualment hi ha 10 ciutadans de la Conca de Barberà ingressats a un hospital i durant la darrera setmana no s’han lamentat defuncions.

Cal dir que continua baixant l’edat mitjana dels nous infectats que hores d’ara se situa en 29 anys. Fa tres setmanes la mitjana d’edat dels nous casos era de 37 anys. Per contextualitzar totes aquestes dades cal tenir present que durant aquest darrer tram de l’epidèmia, la Conca de Barberà no ha estat encapçalant cap dels rànquings d’afectació, com sí que ha passat en altres fases, i a hores d’ara continua mantenint-se amb valors pròxims a la mitjana catalana.

La mitjana de risc a rebrot a la comarca és de 8.852 punts; 1,33 de velocitat de contagi i 6.532 d’incidència acumulada a catorze dies. Si A finals de desembre, el risc de rebrot era de quatre mil punts ara anem camí dels nou mil.

L’Espluga i Montblanc registren el 60% de casos de la comarca

Pel que fa als positius, el municipi que va sumar més nous casos durant els darrers 14 dies (un 38% del total) és Montblanc, un total de 457 i n’acumula 2.035 des de l’inici de la pandèmia. La segona població amb més casos és l’Espluga de Francolí amb 280 positius amb 14 dies i en tercera, Santa Coloma de Queralt amb 168 casos.

Pel que fa a les escoles, a dia d’avui i segons les dades sobre la Covid-19 als centres educatius proporcionades a l’aplicació Traçacovid de la Generalitat, hi ha la llar d’infants de Barberà de la Conca tancada a causa de 3 positius. En general a tots els centres educatius de la comarca hi ha 382 alumnes o docents que han donat positiu als darrers 10 dies.