L’Ajuntament de Montblanc ha engegat els tràmits per reactivar el pla parcial de la Batedora. Es tracta d’uns terrenys d’11 hectàrees que ja preveia el pla general del 1997, fa 25 anys.

L’any 2006, l’Ajuntament ho va intentar activar, però la crisi econòmica ho va deixar encallat fins ara. L’equip de govern creu que amb l’arribada de BonPreu al polígon logístic i de l’A-27, és un bon moment per tornar a reactivar aquest pla parcial.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assegura que és un bon moment per aquesta reactivació

En aquests terrenys, situats entre l’avinguda Lluis Companys i l’avinguda General Prim, a tocar del Sòl de l’Horta, el pla general preveu una gran rambla i més de 200 habitatges unifamiliars i adossats. Des de l’Ajuntament confien que pugui solucionar part del problema d’habitatge que hi ha a Montblanc.

El regidor d’urbanisme, Juanma Cabello, assegura que “solucionarà una part del problema d’habitatge de Montblanc, però no tot”. Reconeix que “m’hauria agradat poder-lo canviar per incloure també pisos per a gent més jove, però això ens portaria molt de temps”.

ÀUDIO: El regidor d’urbanisme, Juanma Cabello, explica el projecte

Just aquest dijous, l ‘Ajuntament es va reunir amb bona part dels 37 propietaris dels terrenys per començar a activar tots els tràmits urbanístics. Segons el consistori, hi ha voluntat dels propietaris de tirar endavant el projecte.