La Travessa Solidària Montblanc-Móra la Nova tornarà aquest any per celebrar la seva segona edició en un format més ampli quant a aforament i participació que l’any anterior. La Travessa se celebrarà el proper 5 de febrer en un recorregut de 100 quilòmetres i 3000 metres de desnivell que es dividirà en quatre etapes.

L’any passat la situació va obligar a ajornar en un parell d’ocasions la celebració d’aquesta fita, que es va dur a terme sense gaire participació per les restriccions. Aquests 2022 el nombre de participants ja es troba tancat, amb una quarantena de persones, la majoria de les quals correran alguns dels trams de la cursa. No són més d’una cinquena els corredors que preveuen acabar el recorregut complet, que s’inicia a Montblanc i arriba fins al municipi de Móra la Nova.

ÀUDIO: El impulsor del projecte, Joan Roig, explica com encaren aquesta segona edició

A part de la Travessa, també s’han organitzat durant aquests mesos altres activitats complementaris com la participació del Club de Tennis Montblanc i el Conca Pàdel on es van celebrar unes jornades americanes. També el Club Excursionista Montblanc ha organitzat una caminada per la mateixa jornada de la travessa a la Morera del Montsant. Així com les escoles de Montblanc i Móra la Nova que han participat amb projectes propis.

Tots els beneficis derivats d’aquestes activitats i de la pròpia travessa aniran en benefici a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Amb més de 4.400 euros recaptats, les donacions continuen obertes a través de migranodearena.org. Amb aquesta segona edició, la Travessa Solidària Montblanc-Móra es posiciona com una de les activitats capdavanteres d’AFANOC.

ÀUDIO: La responsable de comunicació d’AFANOC, Meri Meya, destaca la importància d’aquesta travessa