La comarca de la Conca de Barberà ha assolit durant el 2021 un percentatge de reciclatge del 82%. Aquestes dades només verifiquen que el nou servei, que es va posar en marxa des del Consell Comarcal el passat octubre del 2020, no només és efectiu sinó que supera la mitjana catalana que es troba en un 45,91%. A més si es fa la comparativa d’aquests tres anys, el reciclatge ha augmentat un 27,69%.

Gran part d’aquest èxit recau en la ciutadania, que durant aquest temps han incorporat aquests serveis a les seves vides i amb la conscienciació necessària, mediambientalment parlant, i més, tenint en compte que la pandèmia ha dificultat la posada en funcionament d’aquest servei.

Els municipis que estan per sobre de la mitjana són Vilaverd 88,91%, Barberà de la Conca 85,76%, Vimbodí i Poblet 82,94%, Espluga de Francolí 82,91%, Rocafort de Queralt 82,68%, Santa Coloma de Queralt 81,91%, Sarral 81,79%, Llorac 80,86% i Pira 80,56%.

Com a reptes de cara al 2022 es troben el manteniment d’aquest nivell de recollida selectiva, millorant aquells municipis de la comarca que estan per sota de la mitjana i intentar resoldre aquelles incidències que es produeixen en alguns punts d’emergència.