Junts per Montblanc i Esquerra Republicana, que aquest dijous han fet una roda de premsa conjunta, denuncien que l’equip de govern va fer un anunci a mitjans de desembre al setmanari Nova Conca amb el lema ‘Montblanc progressa’. Asseguren que pocs dies després va aparèixer, a les xarxes socials, un perfil amb el mateix nom, com a moviment polític que agrupa als regidors no adscrits del govern.

L’oposició considera que no és una casualitat i creuen que aquest anunci forma part de l’estratègia de campanya d’aquest moviment polític i que, per tant, no correspon a l’Ajuntament pagar-la.

Així ho van denunciar aquest dimecres durant la celebració del ple municipal, on s’havia d’aprovar una relació de prop de 250 factures valorades en 350.000 euros, on entre d’altres hi havia aquesta factura. L’oposició va posar com a condició que s’havia de retirar la factura esmentada per poder tirar endavant la resta de pagaments.

ÀUDIO: El Portaveu d’Esquerra Republicana, Oriol Pallisó, es mostra contrari a aquesta factura

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, denúncia la situació

L’alcalde, Josep Andreu, d’entrada va assegurar que no retiraria la factura, tot i que finalment van acceptar retirar-la i es van comprometre, al proper ple, a desvincular-la de la campanya electoral. El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va assegurar que “una cosa no té res a veure amb l’altre. Va ser un lema inspirador”. Tots dos asseguraven que “l’anunci volia celebrar l’arribada del polígon de Cimalsa a Montblanc”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, defensa que no es tracta d’un moviment partidista

ÀUDIO: El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, nega que es tracti de propaganda partidista

Durant la roda de premsa, Esquerra Republicana també ha denunciat que el primer tinent d’alcalde va cobrar per assistir a una junta de govern quan, asseguren, no hi va anar.

Junts per Montblanc es planteja portar a judici el cas de Núria Besora

Durant la roda de premsa celebrada aquest dijous, el portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, també ha explicat que han presentat un recurs contra la regidora Núria Besora, que a l’octubre, per un decret d’alcaldia, se la va nomenar tinent d’alcalde i membre de la junta de govern.

ÀUDIO: Marc Vinya explica la situació amb el cas de la regidora Núria Besora