La reintroducció de l’os al Pirineu és un tema de polèmica per tots els pros i contres que comporta aquesta acció. Aquest proper 28 de gener es debatrà sobre aquestes qüestions després de la visualització del documental “El no a l’ós”, dedicat a mostrar les dues cares d’aquest conflicte.

La visualització i debat es farà a partir de les 7 de la tarda al Casalet de l’Espluga de Francolí i anirà acompanyada dels creadors del film Vanessa Freixa i Pepe Camps que posen de manifest la situació que viu l’activitat ramadera de la zona i el conflicte que comportà la reintroducció de l’os als Pirineus.

ÀUDIO: La membre de l’Ateneu l’Empelt, Eulàlia Fernández, explica el tema principal del documental “El no a l’ós”

Les places són limitades i es demana als interessats que s’apuntin prèviament a través del correu ateneuempelt@gmail.com. Pel que fa al preu de l’activitat, serà amb taquilla inversa, de tal manera que serà el públic qui fixi el preu després de l’acte.

L’Ateneu l’Empelt recupera els grups de conversa

Una altra de les novetats de l’Ateneu l’Empelt de cara a aquest 2022 és la recuperació dels grups de conversa en Català i Castellà, que es durà a terme el segon i quart dimecres de cada mes a les 7 de la tarda al local de l’entitat, situar al carrer Font del Vall, 35 de Montblanc. Aquesta és una activitat gratuïta que es recuperà després d’haver quedat suspesa a causa de la pandèmia.

ÀUDIO: La membre de l’Ateneu l’Empelt, Marta Civit, destaca la intenció dels grups de conversa