Aquest dimarts 25 de setembre s’ha donat inici al tall de via de la carretera TV-7002, coneguda per connectar el Monestir de Poblet amb el poble de Vimbodí. El tall afecta des de l’alçada del Riu Sec fins a l’entrada de Vimbodí. Per poder accedir al municipi serà necessari desviar-se per Milmanda o Riudabella (TV-7003 i T-700). 

Únicament els veïns que tinguin l’habitatge confrontat amb la carretera podran accedir al tram d’obres. Una mesura que afecta també al Restaurant dels Torrents, situat en mig de la via, i pel qual Generalitat i Diputació de Tarragona han creat una ruta alternativa per Sant Bernat i Milmanda amb senyalització per poder facilitar l’accés a la clientela de l’establiment.

Uns treballs de tres mesos i 2 milions d’euros

Amb un pressupost 1,9 milions d’euros per millorar més de 3 quilòmetres de via, la Diputació de Tarragona preveu crear un itinerari segur per ciclistes i vianants, donant continuïtat al carril bici executat en la primera fase del projecte. En total la calçada superarà els 6 metres de llargada, s’arreglaran els revolts, es renovarà la senyalització i s’arranjaran el drenatge i els ponts.

Totes les actuacions tenen una durada prevista de tres mesos que es traduiran en una via de majors dimensions i amb un recorregut segur per vianants i ciclistes. Entre els punts destacats de l’actuació es troba la creació d’un mirador panoràmic al costat dret de la via per poder gaudir de les vistes del Monestir de Poblet de forma segura.