A un mes de la celebració de Carnaval encara reina la incertesa a l’Espluga de Francolí. La comissió de Carnaval ha fet una crida a les colles per conèixer quantes s’apuntaran a celebrar la festa en un any on la Covid-19 encara és present.

A través de les xarxes socials la comissió ha fet una crida a les comparses que habitualment participen per confirmar assistència a través de Facebook o Instagram. Actualment, es compta amb la confirmació de 6 comparses, quan habitualment ‘La Rua de les 1.000 disfresses’ ronda les 25 comparses participants. La celebració de la festa encara no està confirmada a l’espera de la resposta de les diferents comparses.

El principal problema està sent la barreja de grups bombolla en un moment en què la variant Òmicron s’està traduint en una ràpida propagació del virus. Per aquest motiu són moltes les comparses que han preferit esperar un any més per poder celebrar Carnaval.

Un format virtual durant el 2021

A causa de la pandèmia l’any passat ja es va suspendre la tradicional rua que es va veure substituïda per un concurs virtual amb disfresses casolanes. D’aquesta manera els participants van enviar les seves propostes en vídeo en categoria individual o en grup bombolla i el programa es va retransmetre a través de les xarxes socials.