La Bebeteca serà un nou servei mensual que oferirà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí a partir d’aquest dijous 27 de gener. Una iniciativa que consta d’un espai i fons de llibres adaptats per a nadons i famílies. El darrer dijous de cada mes tindrà lloc en aquest equipament municipal, una trobada de mitja hora, en què famílies amb nadons podran aprendre i compartir recursos infantils, per educar en la mirada i l’escolta en les primeres lectures amb els més petits i petites.

Un projecte i aposta que neix des de la Biblioteca i que compta amb el suport de la regidoria de cultura, que el passat final d’any va adequar i preparar l’espai on es desenvoluparà aquesta activitat. Amb nou mobiliari i recursos adaptats i pensats per al seu correcte desenvolupament.

Amb la creació d’aquesta proposta, la biblioteca municipal comptarà amb un espai que vol convidar a un moment de lectura relaxada, acompanyant a mares, pares i infants en converses, ús de recursos i assessorament sobre el fons infantil disponible a la Biblioteca. Amb l’objectiu de generar i incentivar la curiositat dels més petits per la lectura en una etapa primerenca. Un espai d’aprenentatge que es diferencia d’una ludoteca, amb un acompanyament i direcció de l’activitat i que comptarà amb la participació necessària de les famílies.

La Bebeteca serà un servei adreçat a famílies amb nenes i nens de 0 a 3 anys, que hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta, que participarà activament de l’activitat. Des de la Biblioteca es vol fomentar la motivació i iniciació dels més petits en la lectura, un espai per desenvolupar i estimular els seus futurs hàbits lectors, generant un entorn  que afavoreixi el desenvolupament i estímul cognitiu de nenes i nens.