Josep M. Pijuan durant una cursa de muntanya (Imatge: FEEC)

Josep M. Pijuan, natal de Blancafort, ha perdut la vida aquest diumenge mentre corria la sisena edició de la Llanera Trail de Sabadell. El veí de la Conca ha mort per causes que encara es desconeixen durant la seva participació a la mitja marató.

L’Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat per transmetre el condol als amics i familiars de la víctima. La notícia també ha generat consternació a Blancafort amb l’Associació Esportiva Blancafort, de la qual en formava part. L’entitat ha publicat a les xarxes socials un missatge emotiu en què ha destacat la figura del Josep M. que va ser secretari de l’associació en la seva creació i també ha volgut transmetre escalf als amics i familiars de la víctima.

Pijuan va ser campió de Catalunya de curses de Muntanya l’any 2011, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) també ha emès un comunicat enviant el condol als familiars, amics i companys del corredor.

Tant el consistori com la Unió Excursionista de Sabadell (UES), organitzadors de la prova, han decidit suspendre la marató, la prova llarga de la Llanera Trail, i també l’entrega de trofeus en el moment en què s’ha sabut la notícia. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dotacions d’ambulàncies, bombers i un helicòpter, però no s’ha pogut fer res per reanimar el corredor.