La 456a Fira de Sant Vicenç – El foc, el nostre origen s’ha inaugurat oficialment aquest dissabte a les 11 del matí des de la plaça de l’u d’Octubre. Representa el retorn d’aquesta cita amb més de quatre segles d’història, però que l’any passat la pandèmia va impedir. La Fira es recupera, si bé encara ho fa condicionada per la situació sanitària, i presenta un recinte ampliat per tal d’evitar aglomeracions i esponjar les parades.

L’obertura oficial ha estat presidida per l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, acompanyat per diversos regidors del consistori i representants de les entitats locals. També hi ha assistit la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, i l’encarregada que ha encès el peveter inaugural ha estat Carme Ferrer, diputada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona i alcaldessa de Senan.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de cultura i festes, parla del retorn de la vida a la Fira

Després de la inauguració, les autoritats han recorregut el recinte firal que compta amb una vuitantena de parades i diverses activitats complementàries. S’hi pot trobar, per exemple, un taller per elaborar espelmes amb cera o demostracions de talles de fusta amb motoserra. Com ja és habitual, la Fira de Sant Vicenç també ofereix l’exposició de vehicles de l’ADF, empreses del sector agrícola i forestal, exposició de vehicles, parades d’empreses i del comerç local, entitats, i la mostra de productes agroalimentaris.

Aquest 2022, l’Ajuntament manté l’aposta per dotar a la Fira d’un eix temàtic, com és “El foc, el nostre origen”, i enguany apropa al municipi els elements de foc de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia. A més de l’actuació que es viurà aquest dissabte al vespre, durant tot el cap de setmana es pot conèixer aquest esdeveniment a través de l’exposició ubicada al pati de l’Antic Hospital.

ÀUDIO: Pitu Rojano, president de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia, explica que s’han sentit acollits

PARLAMENTS INAUGURAL DE LA FIRA AMB JOSEP M. VIDAL, ALCALDE DE L’ESPLUGA I CARME FERRER, DIPUTADA D’OCUPACIÓ I EMPRENEDORIA DE LA DIPUTACIÓ

GALERIA D’IMATGES DE LA 456A FIRA DE SANT VICENÇ