L’Espluga de Francolí recuperarà aviat la zona d’esbarjo del Parc Fluvial que la riuada del 2019 es va endur. S’hi invertiran uns 300.000 euros per adequar l’espai i traslladar el parc infantil al passeig de l’avinguda Lluís Companys. El contracte d’obres ja ha sortit a licitació i podria estar enllestit abans de l’estiu, ja que els treballs tindran una durada d’uns tres mesos.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca les grans obres que queden per fer


La zona d’esbarjo del Parc Fluvial no tornarà a ser com era abans de l’aiguat perquè es tracta d’una àrea inundable i, per això, no s’hi tornaran a ubicar les atraccions per als infants. Tampoc estarà limitada per un mur i s’hi podrà accedir a través d’una rampa o bé d’unes escales.


A l’interior, s’hi habilitarà un recorregut pavimentat, zones enjardinades, taules i la unitat de lavabos. També es recuperarà la pèrgola. A més a més, en funció de l’empresa que guanyi el concurs, també es podria construir una escala des del Passeig de Josep Maria Rendé i Ventosa.

Aquesta obertura, segons el govern, donaria més seguretat al parc en cas d’una hipotètica inundació. Mentrestant, el parc infantil es traslladarà a l’illa lliure de cases de l’avinguda Lluís Companys de la urbanització Carreras. El projecte, en total, contempla una inversió de 40.000 euros en equipament i mobiliari urbà i uns 22 mil euros pels jocs infantils. L’obra, redactada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, afectarà, entre tots dos espais, una superfície de 3.600 metres quadrats.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, explica quina serà la nova ubicació del par infantil

Plano del projecte del nou parc que es situarà a l’avinguda de Lluís Companys (Imatge: Cedida)


Aquestes obres conviuran amb l’adequació de l’entorn del safareig de la Font Baixa on només es refaran les escales i el camí. Tot plegat es pot finançar amb els ajuts de l’Estat i la Generalitat per la riuada i només quedaran pendents petites actuacions.