La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga Ibáñez, ha visitat aquesta tarda l’Espluga de Francolí per conèixer de prop dos dels seus projectes culturals de major importància. Ho ha fet en una visita conjunta amb l’alcalde i els regidors, juntament amb experts en la temàtica.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, parla de la visita de la consellera Garriga

Durant el recorregut s’ha visitat el Teatre del Casal per presentar a la consellera un nou projecte que pretén englobar les activitats culturals al Teatre amb l’anomenat Espai Sínia, aconseguint que es converteixi en un lloc de trobada i dinamització, convertint-lo en un centre de creació, un espai d’exhibició i un viver cultural.

La segona part de la visita s’ha destinat a les Coves de l’Espluga per parlar del Pla Director que s’està preparant sobre la creació d’una reproducció dels més de 300 gravats trobats a la Cova de la Font Major. De forma conjunta amb l’historiador i descobrir dels gravats, Josep Maria Vergés, s’ha visitat l’interior de les coves tot destacant la importància de la troballa.

Amb aquesta visita el consistori ha volgut posar en valor dos projectes que actualment es troben una fase zero i en vies de desenvolupament.

ÀUDIO: Enric Mercadé explica la importància de tots dos projectes

La consellera s’ha desplaçat al Monestir de Poblet

La consellera ha visitat també el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, on s’ha reunit amb l’abat del monestir, el pare Octavi Vilà, i el prior Rafel Barruè. La consellera i l’abat han compartit la necessitat de treballar conjuntament, des del Patronat, en la protecció del conjunt patrimonial, Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l’any 1991 i el conjunt monàstic habitat més gran d’Europa. La consellera també ha visitat l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, situat al mateix monestir.

Visita al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Imatge: Cedida)