La Conca de Barberà ha tancat un any atípic pel que fa al turisme. S’han millorat les dades del 2020 i hi ha hagut pics d’activitat molt importants, però el balanç final encara queda lluny dels anys prepandèmics. 

Montblanc, el turisme es va activar sobretot a partir del mes de maig, quan es van aixecar les restriccions de mobilitat. Fins llavors, els primers mesos de l’any van registrar una activitat mínima. Durant tot el 2021, l’Oficina de Turisme va atendre més de 10.000 consultes, superant les 3.900 del 2020, però encara lluny de les més de 13.000 del 2019. 

Pel que fa a la procedència dels turistes que visiten Montblanc, en un 80% són catalans, mentre que un 13% són de la resta de l’estat Espanyol. A causa de la pandèmia, el turista estranger ha estat residual. També han tingut bona acollida les visites guiades, destacant la nova ‘Explora Montblanc ‘, dirigida a un públic familiar, i que han fet més de 500 persones. 

La Conca tanca l’any destacant les visites de proximitat

El Monestir de Poblet va tancar el 2021 amb el doble de visitants que el primer any de pandèmia, que va estar marcat per diversos tancaments del conjunt arquitectònic. Tot i l’increment, el Monestir es queda al voltant del 50% de l’activitat del 2019. 

El mateix passa a l’Espluga de Francolí que es queda a mig camí de l’últim any prepandèmic. Els equipaments turístics municipals han recuperat visitants amb puntes d’activitat rellevants. Per les Coves hi han passat 30.000 persones, dobla les xifres del 2020, però representa el 68% dels nivells prepandèmics. La Fassina Balanyà i la Ruta Templera també remunten, però es queden lleugerament per sota del 2019.