Netejar la zona de les brases o treure fulles han estat algunes de les primeres tasques que s’han efectuat en el projecte d’obra de vila que ha començat aquest dissabte a l’ermita de la Santíssima Trinitat. Hi han participat una quinzena de voluntaris i marca el punt de partida d’altres actuacions que es pretenen desenvolupar en els pròxims mesos.

Un dels objectius, per exemple, és que aviat es pugui reobrir l’espai dels focs perquè qui ho vulgui pugui anar a dinar a l’ermita utilitzant les brases, sense risc d’incendi, ja que es troben enmig d’una reserva natural. Per això, s’està netejant l’entorn i s’estan fent treballs de desforestació. D’altra banda, també s’han retirat fulles a la zona de l’ermita i del barranc de la Trinitat.

Aquest nou projecte de millora és una iniciativa de la Germandat de la Santíssima Trinitat de l’Espluga i es fa en acord amb el Paratge Natural de Poblet i l’Arquebisbat de Tarragona. Durant la primera jornada de treball, l’alcalde de l’Espluga i diversos regidors del consistori han visitat l’ermita, ja sigui per reunir-se amb la Junta de la Germandat o bé per donar un cop de mà.