L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, a través de l’àrea de turisme, va organitzar aquest dimecres una jornada de treball per establir sinergies entre el sector públic i privat i iniciar un pla estratègic del turisme de l’Espluga de Francolí. Van ser convidats tots els actors de turisme de l’Espluga, tant de l’àmbit públic com privat. 

La jornada va estar guiada per la consultoria turística Toursilab que va donar als participants diverses idees clau de cap on s’encamina el turisme, tot mostrant exemples d’èxit de destinacions turístiques. En aquesta part teòrica també es va parlar d’encarar l’oferta turística cap a les 4S (segur, sostenible, saludable  i singular) i de com estructurar l’oferta d’una destinació turística. 

Inici de les primeres Jornades de Turisme a l’Espluga de Francolí (Imatge: Cedida)

Després d’una pausa-cafè es va dur a terme una sessió participativa que mitjançant l’aplicació web Menti.com i el telèfon mòbil de cada assistent es va analitzar com està actualment el turisme a l’Espluga i cap a on es vol encaminar. Com a punts forts es va destacar la cultura, la natura i el patrimoni i com a  punts a millorar; el temps d’estada de les persones, la comunicació d’activitats, el fet de buscar segments  de públic que vingui entre setmana, i la revalorització del producte local, a més de les estratègies de comunicació.

Per últim, per acabar la jornada es va celebrar una activitat lúdica de marxa nòrdica i un tast de vi.  Des de l’àrea de turisme es valora positivament el desenvolupament d’aquesta jornada. S’han recollit diverses propostes i en els propers mesos es treballarà per poder plasmar-les i definir un pla estratègic per al turisme al municipi.