S’han acabat les vacances de Nadal i és moment de tornar a les aules. Una tornada que es fa amb un nou protocol pel que fa a les quarantenes a infantil i primària quan hi hagi algun positiu a l’aula.

Des d’aquest dilluns, només es confinarà una classe quan hi hagi 5 o més casos de Covid o un 20% dels alumnes. Això afavorirà la presencialitat a les aules i reduirà el nombre de classes confinades, just quan sembla que la sisena onada de la pandèmia comença a tocar sostre.

És el cas de les escoles de la Conca de Barberà. Des de l’escola Les Muralles de Montblanc asseguren que el nou protocol era una reivindicació de moltes famílies, sobretot quan els seus fills i filles havien d’estar a casa confinats tot i ser negatius de covid.

ÀUDIO: La directora de l’escola Les Muralles, Mari Vallès, parla dels avantatges del nou protocol

I entre els pares i mares, opinions de tota classe. Molts, però, creuen que el nou protocol ajudarà a normalitzar el dia a dia dels nens i nenes i a conviure de manera diferent amb el virus. També asseguren, però, que els docents tindran una responsabilitat més gran.

ÀUDIO: Sandra Pérez i Susanna García-Hidalgo, mares d’alguns alumnes, opinen sobre el nou protocol

El curs ha començat amb alguns alumnes a casa confinats en 9 centres de la comarca, sigui per ser positiu de Covid o per ser contactes estrets, però amb cap aula confiada a tota la Conca de Barberà.