El sector turístic de la Conca de Barberà fa un balanç positiu de la temporada nadalenca després d’omplir en un 90% els allotjaments de la comarca. Una xifra que es repeteix en altres zones d’interior com la Terra Alta, però que són més negativa als indrets de costa.

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca, Josep Ramon Guiu, destaca les xifres d’aquestes setmanes

Tot i les bones xifres rebudes en els diversos allotjaments de la comarca, la situació en els restaurants no ha estat tan positiva, arribant al 60% d’ocupació, en part per la necessitat de passaport Covid per accedir als recintes.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca, Josep Ramon Guiu, ha valorat positivament les xifres i ha posat en valor la importància de l’entorn natural i a l’aire lliure per atreure públic en la situació actual.

ÀUDIO: Josep Ramon Guiu parla de la importància dels espais a l’aire lliure

El turisme interior, en augment a causa de la pandèmia

En global, en el sector turístic tarragoní s’ha definit un patró desigual entre costa i interior, amb ocupacions del 90% a la Conca de Barberà i la Terra Alta i xifres molt inferiors als municipis de platja, els quals se solien nodrir del turisme exterior en aquestes èpoques.

Segons declaracions del portaveu de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, a l’ACN, el perfil de visitants d’aquestes setmanes ha estat familiar i de proximitat, posant en valor aquells allotjaments que s’allunyen de les aglomeracions.