Després de l’ajornament de la temporada passada a causa de la complexa situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, el grup Tratea Teatre del Casal de l’Espluga arriba al 2022 amb tots els reptes assolits per fer possible les dues representacions dels Pastorets de l’Espluga previstes per aquest Nadal. Gràcies a l’avançament de la vacunació i les noves mesures finalment aquest Nadal s’ha pogut presentar la renovació més gran de l’elenc en els últims vint anys.

Una temporada que des de l’organització valoren com a positiva, amb bon acolliment per part del públic de tots els canvis produïts. El relleu generacional era el principal objectiu d’aquesta temporada, anunciat ja l’any 2018 quan els actors que encarnaven Lluquet i Rovelló van anunciar que deixaven els personatges després de dues dècades, decisió a la qual es va sumar també Joan Amigó, que encarnava Satanàs des de l’any 2000. Un relleu que s’ha pogut dur a terme gràcies a la carència de baixes per covid-19 entre els protagonistes de l’obra.

ÀUDIO: El coordinador general dels Pastorets de l’Espluga, Àngel Tierz, extreu una valoració positiva d’enguany

Altres dels canvis que s’han pogut veure enguany han estat la direcció d’Ester Majors en el vessant artística el que ha proporcionat una obra més dinàmica, en la qual s’han eliminat o acurtat algunes escenes. També l’augment de papers femenins com en el cas de Llucifer o alguns dels pastors, així com l’actualització del llenguatge de gènere en referència a Sant Miquel, Llucifer o els pecats capitals.

Entrades d’última hora a causa de les restriccions

La situació actual ha fet que part de les entrades que s’havien adquirit a través d’internet, una altra de les novetats d’aquest any, s’haguessin de retornar dies abans de la representació a causa de la situació particular dels compradors. Tot i això, la venda d’entrades va augmentar a última hora, aconseguint una bona acollida per part del públic, tot i no ser un dels anys de major assistència a causa de la pandèmia.

ÀUDIO: Àngel Tierz explica com ha sigut la venda d’entrades online

Ara els Pastorets de l’Espluga faran balanç de la temporada i projectaran els nous objectius pel 2023. Tot i que abans se celebrarà el Congrés de Pastorets de Catalunya a l’Espluga de Francolí, que s’ha vist ajornat en diverses ocasions a causa de la pandèmia.  

Galeria d’imatges

Representacions 25 de desembre de 2021 i 2 de gener de 2022 dels Pastorets de l’Espluga de Francolí (Imatges: Eva Bonet)