Salut ha comunicat aquest dilluns la nova via perquè les persones que s’hagin fet un test d’antígens amb resultat positiu de Covid-19 puguin notificar-ho a través de les farmàcies. Se seguirà el mecanisme ja habilitat per realitzar els tests supervisats als mateixos establiments. El personal farmacèutic introduirà a la plataforma de Salut els resultats positiu dels tests fets a casa.

Aquesta nova estratègia està pensada, sobretot, per aquelles persones que tenen símptomes lleus o bé són positius asimptomàtics.Si un infectat o una infectada amb aquest perfil, mitjançant un test d’auto mostra de venda lliure, dona positiu de Covid-19, podrà trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè notifiquin el seu resultat a Salut.

Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP: identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR. A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.