El 2021 ha tornat a estar marcat per la pandèmia, ja que bona part de l’any ha ocupat l’actualitat informativa. Al portal web de l’EFMR.cat també ha estat així, ja que els brots de Covid-19 han estat de les notícies més llegides. Tot i això, els successos, la cultura i la política han estat de les cròniques més visualitzades. .

En total l’EFMR.cat ha tingut més de 600.000 vistes i uns 45 comentaris en un any. La notícia més llegida amb 9.087 vistes va ser la que es va publicar el 2 d’agost sobre que “Tres restaurants de la Conca participen en el Joc de Cartes Estiu de TV3”. La segona notícia relacionada amb els successos amb 4.344 vistes ha estat la de dos joves moren en una masia de l’Espluga i la tercera notícia Mahle presenta un ERTO a Montblanc que afectarà el total de la plantilla amb 3.926 visualitzacions.

Les 10 notícies més llegides de l’any

Tres restaurants de la Conca participen aquest dijous al Joc de Cartes Estiu de TV3

Imatge: Cedida

La versió d’estiu del programa Joc de Cartes de TV3 va buscar el 5 d’agost el millor restaurant sense turistes. És per això que Marc Ribas, conductor del programa, fugirà de les aglomeracions i amb la seva moto farà via cap a la Conca de Barberà a la recerca del millor restaurant sense turistes. El programa s’emetrà a les 22.05 h.


Dos joves moren en una masia de l’Espluga

Masia afectada (Imatge: Tac 12)

Dues persones van morir el dissabte 1 de maig en una masia de l’Espluga de Francolí. Els dos joves eren una parella de 22 i 21 anys i veïns de la Canonja i Montblanc, i van ser trobats morts en una masia aïllada a prop de la zona del circuit del Motoclub Francolí.


Mahle presenta un ERTO a Montblanc que afectarà el total de la plantilla

Mahle (Imatge: Gerard Bosch)

La multinacional alemanya Mahle va presentar al setembre un ERTO a la planta de Montblanc que inclou la totalitat de la plantilla fixa de l’empresa, 820 treballadors. Fonts sindicals van confirmar a TAC12 i a l’EFMR que s’estaven negociant les condicions. També afectarà els treballadors temporals que no es contractaran, unes 150 persones.


Persecució policial a plena llum del dia entre teulades a Montblanc per detenir a dos lladres

Detenció a Montbalnc (Imatge: Cedida a l’EFMR)

Segons va poder saber l’EFMR, els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones per un robatori a un domicili i per atemptar contra l’autoritat a Montblanc el passat 25 de novembre.


GALERIA D’IMATGES: La nevada a la Conca de Barberà

Nevada al Monestir de Poblet (Imatge: Gerard Bosch)

El 9 de gener la Conca de Barberà es va despertar completament nevada. Us deixem un recull d’imatges de la neu caiguda a disversos punts de la Conca de Barberà.


 Brot d’11 positius i desenes d’aïllats entre joves a Montblanc

ABS de Montblanc (Imatge: Pep Morató)

El 26 de juny l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc va detectar un brot de Covid-19 a la Conca de Barberà que afectava joves bàsicament de la població de Montblanc. Segons va poder avançar l’EFMR, hi havia 11 persones, d’entre 17 i 18 anys, contagiades, i desenes més són contactes estrets que han de fer quarantena. S’està investigant si els contagis es van originar en una festa.


Una forta tempesta deixa una ratxa de vent de 114 km/h a Rojals i imatges impactants

Imatge: Àlex Rebollo – De Montblanc cap a Forès

Passades les nou del matí del 22 de gener, una forta tempesta va deixar una intensa pluja i un impetuós vent a la Conca de Barberà. Durant la tempesta, el vent ha arribat a una ratxa màxima de 114 km/h a Rojals, a 100 km/h a la Guàrdia dels Prats i a 93 km/h a la casa Forestal de la Pena , segons les dades de les estacions meteorològiques de Meteoprades.


Un brot de Covid provoca una trentena de contagis a Montblanc

ABS de Montblanc (Imatge: Cedida)

L’evolució de la pandèmia es va disparar el 18 de març superant els 450 punts de risc de rebrot a causa d’un brot detectat a Montblanc que ja afecta a més de 30 positius.


Cremen tres naus industrials a Montblanc

Naus a Montblanc (Imatge: Gerard Bosch)

Els Bombers de la Generalitat van treballar al 27 de juliol en l’extinció d’un incendi de tres naus a l’avinguda de Lluís Companys en el polígon Fontanet “Les Tres Eres” de Montblanc que, a hores d’ara, ja està controlat.


L’espluguina Maria Montserrat Guasch, cap de llista per Tarragona del Front Nacional de Catalunya

L’espluguina, Maria Montserrat Guasch, va ser la cap de llista per Tarragona del Front Nacional de Catalunya (FNC) com a candidata independent a les eleccions al Parlament de Catalunya.