L’Ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient de la Diputació, amb una dotació de 5.000 €, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà.

La iniciativa potenciarà les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona. La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona, potenciant-lo com un espai d’interès natural.

La zona humida de la Sallida comprèn el tram del riu Francolí quan rep les aigües del riu Anguera, prop del pont de la fusta. Ocupa una superfície de 14 hectàrees i presenta un alt valor mediambiental.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 12 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació, fomentant l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural.

L’objectiu d’aquest Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori amb l’impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica.