Tratea Teatre ha tornat a representar Els Pastorets al Teatre del Casal amb un espectacle rejovenit, feminitzat i àgil, ja que es van retallar alguns diàlegs, aquest dissabte 25 de desembre. La proposta va tenir una gran acollida entre el públic i més tenint en compte que l’any passat aquesta tradició no es va poder dur a escena a causa de les restriccions.

L’espectacle nadalenc va omplir bona part de la platea del Teatre del Casal, on petits i grans van poder el gran canvi generacional de gran part del repartiment d’actors, una renovació que no succeïa des del 2000.

Les principals estrenes en actors i actrius de l’obra de Folch i Torres van ser el Marc López i el Jordi Queralt com a nous rabadans, Ferran Lozano i Mar Minguella que van compartir els comandaments de l’infern a l’Espluga de Francolí amb Satanàs i Llucifer, respectivament. Els anteriors Lluquet i Rovelló van canviar de registre, ja que Xavier Lozano va interpretar el paper de Gestè i Marc Civit el de tartamut Jeremies.

Entre altres novetats també es va visualitzar la separació de la direcció escènica, tècnica, musical i artística, aquesta última amb la incorporació de la directora de teatre Ester Majós.

Representació dels Pastorets del 2021 (Imatge: Pep Torres)

Nova representació el 2 de gener

Aquells que durant el dia de Nadal no van poder veure els Pastorets ho podran fer al proper cap de setmana, ja que es tornen a representar el dia 2 de desembre a dos quarts de set de la tarda. Les entrades ja estan a la venda a la web de pastoretsdelespluga.cat

Pastors i públic amb mascareta

Les restriccions de l’aforament en les activitats culturals els ha afectat de ple amb la sisena onada de la pandèmia de la Covid-19, ja que han hagut de reduir l’entrada al 70%. En aquest sentit, des de la direcció dels Pastorets de l’Espluga també es va creure convenient que els figurants de l’obra sortissin en mascareta després de l’augment de casos que hi ha hagut al municipi.

Uns Pastorets de televisió

Aquest Nadal els Pastorets de l’Espluga no només s’han pogut veure sobre l’escenari, ja que es podran veure per la televisió. Durant aquest 25 de desembre les càmeres s’han fet un espai al teatre per poder retransmetre els dies 1 i 6 l’espectacle per Tac12 arreu del Camp de Tarragona.