L’Ajuntament de Montblanc canvia d’estratègia un mes després de la posada en marxa de les càmeres de vigilància al centre històric. Després de reunir-se amb la Unió de Botiguers de Montblanc, l’equip de govern ha accedit a introduir canvis, que passaran per fer un horari d’estiu i un d’hivern.

A l’hivern, des d’ara fins a l’abril, només es regularà l’accés al centre històric a la tarda, de 4 a 9 del vespre, excepte els diumenges quan es tancarà d’11 del matí a 11 de la nit. A la plaça Major es manté el mateix horari de tancament. Els botiguers celebren la decisió i asseguren que ajudarà als seus negocis. Ho ha dit la presidenta de la Unió de Botiguers, Montse Guinovart.

Durant les primeres setmanes, s’ha constatat, però, un augment del trànsit, i malgrat que encara no s’han posat multes, l’Ajuntament assegura que se n’haurien pogut posar moltes. La moratòria sense sancions s’allargarà fins al pròxim 27 de desembre. El regidor de seguretat viària, Juan Manuel Cabello, assegura que “el volum de trànsit és important, massa pel centre històric de Montblanc”.

Durant el primer mes d’implantació de les càmeres, han passat pels quatre punts de control 2.443 vehicles amb un total de pas de 8.295 vegades. I si ens fixem en el període del 15 al 20 de desembre, quan ja s’hauria d’haver començat a multar, en van passar gairebé un miler.

L’Ajuntament demana la complicitat dels veïns per reduir el trànsit, i recorda que poder circular no vol dir poder aparcar el cotxe al carrer Major. Fins al moment, més de 400 vehicles tenen autorització per entrar al centre històric.