El ple municipal de l’Espluga de Francolí ha aprovat aquest dijous el conveni amb l’Arquebisbat per assumir un terç del cost de les obres que es van fer a la teulada de l’església nova abans de l’estiu. Ja hi havia el compromís i la partida pressupostària per repartir la despesa entre l’Ajuntament, la Diputació i l’Arquebisbat, però faltava concretar-ho formalment. Ara, amb la incorporació del nou secretari municipal s’ha pogut desencallar el conveni. L’administració local ha aportat 30 mil euros de l’actual pressupost per fer front a les obres de l’església.

A canvi, el govern demana a la institució eclesiàstica que faci el manteniment adequat per minimitzar els problemes d’humitat. A més d’això, l’alcalde de l’Espluga admetia que li hagués agradat que el conveni fos més ampli i incorporés l’ús civil de l’església i la cessió de la sala parroquial.

Últims passos per les obres del ramal de l’aigua de l’Ebre

D’altra banda, el consistori també va aprovar un dels darrers passos per engegar les obres per la connexió amb l’aigua de l’Ebre. En concret, es va donar llum verda al procés de taxació conjunt per a l’expropiació de diversos terrenys que encara no s’han desencallat. Es preveu que entre el febrer i el març totes les finques afectades estiguin disponibles. Entre d’altres, el ple municipal d’aquest desembre també va aprovar el Programa d’Actuació Municipal d’habitatge de l’Espluga de Francolí (2021-2025) que es presentarà pròximament.