Zona de la Sallida a Montblanc (Imatge: Jesús Ortiz Durà)

L’ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 euros, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà, on es potenciaran les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona.

La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona, potenciant-lo com un espai d’interès natural.

D’altra banda, la construcció d’un moll submarí ecològic a la platja d’Altafulla ha estat mereixedora d’un accèssit amb una dotació de 1.000 euros. L’ajuntament d’Altafulla ha projectat la construcció d’aquest moll submarí que actuarà com a barrera ecològica per a la protecció de la costa.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 12 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació, fomentant l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural.