El Casal de l’Espluga de Francolí celebrarà aquest 2022 el seu 45è Certamen Literari amb diverses novetats. Per una banda, s’han doblat la quantitat dels premis juvenils ‘Ajuntament de l’Espluga’ en totes les seves categories. D’altra banda, s’ha afegit un nou premi especial en commemoració als ‘100 anys de la revista El Francolí’.

L’entrega de tots els treballs es podrà fer fins al 25 de març de 2022 a través de l’adreça certamenliterari@casaldelespluga.cat, ja que a causa de la situació actual no s’entregarà cap de les categories en format presencial. Tots els treballs, d’infants i adults, hauran de ser enviats en PDF amb el pseudònim i el títol de l’obra, i a l’exterior, en el cos del correu, s’afegirà el nom real i el telèfon de l’autor.

Aquest any entre les categories habituals hi destaca una de nova, ja que es dotarà amb un premi de 200 euros al millor article de ‘El Francolí’ durant aquest 2021, en commemoració al centenari de la revista. El premi s’entregarà sense necessitat d’apuntar-se prèviament, perquè es triarà entre un dels articles ja publicats.

ÀUDIO: La secretaria del Casal, Eva Bonet, explica el nou premi dedicat a la revista El Francolí

D’altra banda, els premis juvenils ‘Ajuntament de l’Espluga’ doblen el valor del premi en totes les categories, arribant a 300 euros pels treballs en grup o 240 euros pel primer premi de batxillerat. S’entregaran així un total de 10 premis que han doblat el seu import habitual.

L’entrega de premis se celebrarà a finals de maig o inicis de juny del 2022.