L’Ajuntament de Montblanc hauria de retornar prop de 700.000 euros del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Segons va alertar aquest dimarts Junts per Montblanc al plenari municipal, els diners de la Diputació no s’haurien destinat al propòsit de l’ajut.

Segons el seu portaveu, Marc Vinya, s’haurien d’haver fet servir per eixugar deute. Alerten que el 2019 es va acabar amb un romanent negatiu de 800.000 euros, i que el de 2020 ha augmentat fins als 2 milions d’euros. Vinya es va mostrar novament crítica amb la gestió de les finances de l’Ajuntament de Montblanc.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, explica la situació

L’antic regidor d’hisenda en el moment de rebre la subvenció, Francesc Viñas, va assegurar que tota la subvenció va destinar-se a revertir l’endeutament.

En el mateix sentit es va expressar l’alcalde Josep Andreu, qui creu que és un problema tècnic entre interventors i demanava a la resta de partits del consistori fer front comú per defensar els interessos de Montblanc. Es va mostrar crític, però, amb l’oposició, per no avisar-lo si ja sabien de l’existència d’aquest problema. Andreu va assegurar que en va tenir coneixement aquest mateix dimarts al migdia.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca que no coneixia la problemàtica

Esquerra, crítica amb la compra d’immobles amb els diners de la venda de terrenys


El ple, que va tornar a ser telemàtic per l’augment de contagis per Covid, va servir també per conèixer la pretensió de demanar una subvenció de més d’un milió d’euros en ajuts next generation per invertir en la reordenació de l’espai de l’entorn del sindicat i restauració de la cooperativa.

En aquest sentit, el consistori ha destinat 93.000 euros a comprar uns immobles de la zona per poder-hi actuar. Ho ha fet amb diners, prop de 400.000 euros, provinents de la venda d’uns terrenys municipals a Hormipresa. Una inversió que no ha agradat als regidors d’Esquerra, antics socis de govern, que creuen que els ingressos procedents de la venda de terrenys es podria destinar a altres accions, com ara al romanent de tresoreria o a “l’accés a l’habitatge, el despoblament del nucli antic, l’estat d’alguns equipaments o l’aplicació del pla de mobilitat, que permetria millorar la circulació per la vila i augmentar la seguretat dels vianants”, segons argumenten.

L’alcalde, per la seva banda defensa que per llei només es poden invertir en la compra de patrimoni.