La sala de vetlles de Sarral ja és una realitat. De fet, aquest passat diumenge, l’equipament va oferir una jornada de portes obertes amb la finalitat que tots els veïns i veïnes del municipi coneguessin les noves instal·lacions. Es tracta d’un dels equipaments bàsics més esperats, ja que fins ara els sarralencs havien de fer les vetlles als municipis pròxims.

DEC: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Canyís, parla de la nova sala de vetlles

L’equipament funerari té gairebé 300 metres quadrats, que es distribueixen així: una sala principal de 170 m2, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 m2 amb un gran jardí a l’entrada. El disseny arquitectònic inclou l’alabastre, un guix emblemàtic i de llarga tradició artesana que perviu a Sarral.

El cost del projecte ha estat d’uns 385.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’ha assumit el 95% a través dels ajuts inclosos en el PAM. La resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sarral, així com 25.000 euros més de creació del jardí, que s’ha fet amb pedres d’alabastre. Cal remarcar que la gestió de la sala serà municipal, i les diferents funeràries amb qui es contracti el servei la llogaran a l’Ajuntament segons uns preus fixos.

Exterior de la sala de vetlles de Sarral (Imatge: Cedida)

Una nova secció de nínxols pel 2022

D’altra banda, pel 2022 les millores en l’espai funerari de Sarral també continuaran amb una reforma destacada d’una secció de nínxols del cementiri, que es troben en mal estat. El pressupost de l’obra és de 39.000 euros, dels quals 34.000 aniran a càrrec d’altres administracions. Pels propietaris no tindrà cap cost.