Dos anys més tard de la descoberta de més de 300 gravats paleolítics a les coves de l’Espluga de Francolí s’ha completat un escaneig en 3D en alta resolució. Una tasca que ajudarà a tenir una visió més completa de la troballa i a iniciar les tasques per crear reproduccions dels gravats.

Aquest nou escaneig se suma a un que ja es va dur a terme a les galeries de la cova per part del Departament de Cultura de la Generalitat durant el 2020. Amb aquesta nova acció s’ha comptat amb un equip d’alta precisió per captar correctament els relleus dels gravats.

L’acció s’ha pogut completar gràcies al suport tècnic i econòmic de l’IPHES i el Departament de Cultura de la Generalitat en el marc del projecte de recerca quadriennal ‘Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona’.

Detall d’un dels gravats (Imatge: Cedida)