Els Mossos d’Esquadra conjuntament amb agents de la Unitat de Droga i Crim Organitzat de la Policia Nacional van detenir el passat dilluns a Pontils, cinc homes, d’edats compreses entre els 35 i 45 anys i amb domicili desconegut, com a presumptes autors del delicte de tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.

La investigació es va iniciar arran d’unes informacions que apuntaven que en un terreny rural de grans dimensions situat al municipi de Pontils, a la Conca de Barberà, s’havia instal·lat una plantació de marihuana a l’interior d’un gran magatzem.

A partir d’aquesta informació, els agents van portar a terme diverses gestions que van permetre constatar l’existència d’un magatzem que s’havia reformat i condicionat recentment dins del terreny investigat i que presentava les característiques habituals de les plantacions de marihuana interiors. Així, els investigadors van comprovar que la infraestructura comptava amb nombrosos aparells d’aire condicionat, il·luminació i sortides de fum i s’havien tapiat els accessos.

Amb autorització judicial, el passat 13 de desembre es va establir un dispositiu policial d’entrada i perquisició als immobles investigats. De forma coordinada, els investigadors i els grups d’assalt van accedir a la propietat i van poder interceptar un dels detinguts quan va sortir d’una casa i es va dirigir corrents cap a la nau a alertar de la presència policial a la resta d’investigats. Tot seguit, els policies van interceptar quatre homes més que sortien del magatzem on hi havia la plantació.

Un cop detinguts els cuidadors de la plantació, els investigadors van fer l’escorcoll del magatzem. Es tractava d’una gran edificació amb prop de 200 focus, una trentena de ventiladors, 5 aires condicionats i tot un sistema d’extracció de fums. Tot alimentat per tres generadors.

Pel que fa a la droga, els investigadors van localitzar 100 kg de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució, més de 1.200 plantes amb cabdells a punt per ser recollits, prop de 6000 plantes en altres estats de creixement i uns 11 kg de pol·len de marihuana. A més, els detinguts comptaven amb una bàscula de grans dimensions. En l’escorcoll a la zona interior del magatzem, on vivien els detinguts, es va localitzar una arma de foc curta real amb munició.

Els cinc detinguts van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls i l’autoritat judicial va decretar l’ingrés a presó dels cinc.